Прослава Светог Саве у Требињу

Прослава Светог Саве у Требињу
Прослава Светог Саве у Требињу
Прослава Светог Саве у Требињу
Прослава Светог Саве у Требињу

На празник Светог Саве, првог Архиепископа српског, свету Литургију у Саборном храму Светог Преображења Господњег у Требињу служио је протојереј-ставрофор Дражен Тупањанин уз саслужење свештенства и ђакона Саборног храма. Послије ријечи Светог Јеванђеља пригодном бесједом обратио се отац Дражен. На крају свете Литургије дјеца из вртића су извела пригодан програм, након чега су подијељени пакетићи.

У Културном центру преломљен је славски колач за све школе у Требињу. Домаћин ове године је школа Светог Василија Острошког из Горице. Послије ломљења колача настављен је програм који су приредили ученици школа у Требињу.

Додјелом повеља града Требиња проф. др Горану Вучуревићу и Градском културно-умјетничком друштву „Алат Свислајон“, те пригодном бесједом оца Дражена Тупањанина,  у Требињу је одржана традиционална Светосавска академија, на којој је бесједио протојереј Дражен Тупањанин. У културно-умјетничком дијелу програма наступили су Хор „Трибуниа“ Требиње, Бошко Пулетић – првак Народног позоришта Београд, појци Катарина Гојковић и Владимир Николић из Београда, проф. Александар Јаковљевић из Ниша – виолончело, Бојана Пековић из Краљева – гусле, ГКУД „Алат Свислајон“ Требиње, рецитатори, пјевачки дует и школски оркестар из требињских основних школа, гудачки квартет и солиста на хармоници из Средње музичке школе Требиње. На Акдемији су била присутна и дјеца из Ниша, која су од данас у посјети Требињу.

Извор: eparhija-zahumskohercegovacka.com