Слава цркве у Мијокусовићима код Даниловграда

У цркви у Мијокусовићима код Даниловграда јуче се поводом храмове славе, Светог Атанасија Великог, служила Света литургија коју је уприличило преосвештенство митрополије црногорско-приморске. Литургији је поред великодостојника Црквене општине Даниловград, присуствовао и велики број становника села Мијокусовића.

– У овом светом храму данас прослављамо Христово Васкрсење, прослављамо једног од дивних свједока Христа, васкрслога Светог Атанасија с правом названог Велики, који је живио у четвртом вијеку, али је његов спомен остао неизбрисив. Овај храм је везан и за Светог Мученика Станка чија се Света ручица чува у храму посвећсном њему, који се налази између Доњег и Горњег манастира Острога, а који је са ових простора. Честитам присутним славу, са жељом да нас Бог чува од свих нсдаћа и неправди и свима да здравље и срећу истакао је парох даниловградски Пеђа Катанић.

Преосвештенству и осталим присутним, захвалио се кум овогодишње славе Бојан Радошић. Он је ломљењем славског колача, предао кумство Чеду Радоњићу који ће догодине бити домаћин славе.

Иван Милошевић

Извор: Митрополија црногорско-приморска