Прота је уносио радост у срца свих нас!

Прота је уносио радост у срца свих нас!
Прота је уносио радост у срца свих нас!
Прота је уносио радост у срца свих нас!
Прота је уносио радост у срца свих нас!

Протојереј-ставрофор Дејан Дејановић, дугогодишњи старешина и духовник храма Светог Трифуна, сахрањен је 2. фебруара 2016. године на Топчидерском гробљу.

По чудесно сунчаном и топлом дану за месец фебруар, преко хиљаду поштовалаца лагано је пристизало са свих страна да се помоле за покој душе омиљеног духовника. Клирици братске Руске Православне Цркве и из четири наше епархије (три свештеномонаха, двадесет четири свештеника, шест ђакона и осам монахиња) дошли су да још једном пруже изразе поштовања и љубави према проти Дејану. Сви они, заједно са верним народом, дочекали су уз звуке звона Преосвећеног владику Арсенија, викара Патријарха српског, који је чинодејствовао на Литургији и опелу.

Епископу су саслуживали јеромонах Игњатије, сабрат Сретењског манастира из Москве (уредник познатог сајта православие.ру), јеромонах Агатоник из Русије, јеромонах Јефрем, игуман манастира Стањевићи, протојереј-ставрофор Радич Радичевић и јереј Владимир Марковић. Такође, саслуживали су и протођакони Стеван Рапајић, Томислав Милановић и др Петар Дабић.

По заупокојној Литургији владика Арсеније, двадесет свештеника и четири ђакона служили су опело над отвореним одром испред цркве. Велики број присутних, међу којима и Владика умировљени зворничко-тузлански г. Василије и декан Правног факултета проф. др Сима Аврамовић, заузели су простор око цркве и новог конака.

Од протојереја-ставрофора Дејана Дејановића опростио се отац Василије Војводић, духовник  при цркви Светог  Трифуна. На крају, преко хиљаду присутних, предвођених Владиком Арсенијем, уместо бола и туге (добро познатих са многих сахрана), озарена лица, сложно су запојали васкршњи тропар: „Христос воскресе из мртвих...“

мр Слободан М. Радуловић