Поглавар Украјинске Православне Цркве забринут због легализације хомосексуалних „бракова“ у Украјини

Митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије забринут је због намере о легализацији хомосексуалних заједница у земљи.

Говорећи на Архијерејском Сабору у Москви, он се позвао на одлуку Врховне раде (Скупштине) од 12. новембра 2015. када је она дала „зелено светло“ за нацрт закона под именом „Увођење промена у кодекс украјинских закона о раду“ (односи се на усклађивање украјинског закона у односу на европски закон у циљу спречавања дискриминације и супротстављања њој), извештава Руска Црква на свом сајту.

„Овај закон уводи у украјинско законодавство област нових термина попут „сексуална оријентација“ и „родни идентитет“. Такве новинемогу постати први корак према промовисању хомосексуалног начина живота у Украјини и покушајима да се легализују хомосексуални ‘бракови’,“ рекао је Митрополит.

Он је истакаода је Украјинска Црква, заједно са другим верским организацијама, понудила Ради (Скупштини) алтернативне формулације да би спречила дискриминацију без увођења у законодавну област „термина страних хришћанском моралу“.

„Нажалост, наш став се није чуо. Стога, Архијерејски Сабор Украјинске Православне Цркве је 29. јануара 2016. апеловао на украјинског председника да подржи традиционалне моралне вредности и да заштити људе од промовисања грешног начина живота у друштву,“ изјавио је Митрополит.

Извор: Православие.ру (превод Информативне службе СПЦ)