Епископ Атанасије служио у Козици

Епископ Атанасије служио у Козици
Епископ Атанасије служио у Козици
Епископ Атанасије служио у Козици
Епископ Атанасије служио у Козици

Дана 7.фебруара 2016. године о празнику Светог Григорија Богослова и Преподобног Публија, Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог кнеза Лазара и косовских мученика у Козици.

Саслуживали су јереј Ален Марић, парох сански и старјешина храма јереј Невен Маринковић, парох соколовачко-козички. Умилно су појали и испомагали у олтару студенти Богословског факултета у Фочи. Поред многобројног вјерног народа светој архијерејској Литургији присуствовали су представници Удружења Сањана и повратника у Сански Мост, као и представници Општине Оштра Лука и локалне управе.

На завршетку свете Литургије епископ Атанасије је бесједио о животу великог Светог Григорија Богослова. Епископ је захвалио на подвигу који учину овај побожни и благочестиви народ да би изградио себе кроз овај храм. -Сем простора око себе морамо уређивати и простор у себи, направити добар поредак у себи у својим мислима. Такав истински поредак у себи и око себе успоставио је овај велики и истински учитељ Цркве, Свети Григорије Богослов, нагласио је владика Атанасије.

Дружење смо наставили у просторијама ОШ „Јосиф Панчић“ гдје су добри домаћини спремили трпезу љубави за све присутне, посебно се захваљујемо директору школе Разији Хоџић што нам је помогла да се окупимо под кровом ове установе у данашњи прохладни дан у Козици. Представници Удружења Срба повратника су уручили пригодне поклоне епископу Атанасију и захвалили на подршци коју чини. Домаћин јереј Невен Маринковић захвалио је свима који су помогли да овај дан прође у духовној радости, а посебно епископу Атанасију са жељом да опет посјети Козицу и поучи верни народ Јеванђелским ријечима.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка