Предавња у Црквеној општини которачкој

Предавња у Црквеној општини которачкој
Предавња у Црквеној општини которачкој
Предавња у Црквеној општини которачкој
Предавња у Црквеној општини которачкој

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа захумско-херцеговачког и приморског и адмнистратора Митрополије дабробосанске г. Григорија, у организацији которачке црквене општине, а под покровитељством World vision БиХ и Културног центра Источно Ново Сарајево, у недјељу 6. марта 2016.године, отпочео је циклус предавања под називом “У сусрет истини”. У интервалу од Недјеље митара и фарисеја до Васкрсења Христовог 2016.године биће одржано осам предавања.

Прво у низу поменутих предавања „Православље пред изазовима савременог свијета“ одржао је свештеник Вукашин Милићевић, професор Православног богословског факултета у Београду и главни и одговорни уредник радија „Слово Љубве“, док су два наредна предавања на теме “Да ли ми Бога стварно волимо или Га се само плашимо“ и на тему „Љубав и брак“ говорили презвитер ДР Љубивоје Стојановић односно ђакон Ненад Илић редитељ и писац. 27.марта предавач је био ректор цетињске богословије отац Гојко Перовић на тему „Дошљаци смо на земљи овој“.

У недељу 3. априла 2016. године, на тему „Гдје је Бог“. Говорио је декан богословског факултета у Фочи протојереј–ставрофор др Дарко Ђого, а прошле недеље 10. априла протојереј-ставрофор др Владислав Топаловић пред препуном салом Културног центра говорио је на тему: „Ријеч Божја у хришћанству“. Наредни предавач, у недјељу, 17. априла 2016. године, биће старјешина Саборне цркве у Сарајеву и професор богословског факултета у Фочи протојереј-ставрофор др Владимир Ступар. Тема његове поуке носи наслов „Хљеб Живота“.

Велиики број слушалаца има прилику да присуствује квалитетним излагањима на различите теме из области теологије-живота наше цркве. Изузетна сарадња Црквене општине са гђом Никицом Лубура Рељић у име World vision БиХ који су покровитељи ове иницијативе и г. Младеном Јанковићем, директором Културног центра Источно Ново Сарајево, показала се плодотворном с обзиром да је свако наредно предавање све посјећеније.

Извор: Митрополија дабробосанска