Пример саборности и слоге

Пример саборности и слоге
Пример саборности и слоге
Пример саборности и слоге
Пример саборности и слоге

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је 16. априла 2016. године свету архијерејску Литрургију у храму Преподобне мајке Параскеве - Свете Петке у Подбрду код Мркоњић Града.

Пре свете Литургије свештеници и монаси Епархије бихаћко-петровачке су приступили светој тајни исповјести, а током Литигује и светом причешћу. Поред свештеника и монаштва светим тајнама приступили су и вјерници парохије подбрдско-грачачке.

На крају Литургије епископ Атанасије је одржао бесједу у којој је нагласио неопходност свете тајне исповјести за монаштво и свештенство, а нарочито за парохијске свештенике који су позвани да „без мане“ у пастирским активностима и сусретима са повјереним им вјерницима „носе у себи Христа“ и свједоче Га пред светом. Епископ је изразио уверење да би српски народ доживео посебну милост Божју, Божје руковођење и заштиту од непријатеља када би они који га духовно воде били увек светог живота и због тога је позвао свештенике и монахе да се увек чувају од греха и кроз сталну молитву приступају светој тајни исповести.

После Литургије у сали Црквене општине Подбрдо уприличена је трпеза љубави гдје су епископ Атанасије, свештеници и монаси разговарали на актуелне теме из црквеног живота. Плод овог духовног састанка јесте тешња повезаност свештеника и монаха Епархије бихаћко-петровачке са Богом и једних са другима. Такав пример саборности и слоге оставили су за виђење и подражавање благочестивом народу овог крајишког простора.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка