Амбасадор БиХ код митрополита Порфирија

Новопостављена амбасадорка Босне и Херцеговине гђа Рената Пашкаљ примљена је 20. априла 2016. године године у посјету код Његовог Високопреосвештенствa Митрополита загребачко-љубљанског др Порфирија. Високопреосвећени Митрополит је гђу Амбасадорку угостио у службеним просторијама Епархије загребачко-љубљанске изразивши том приликом радост због сусрета и отпочињања нове и, уз помоћ Божју, плодотворне сарадње.

Гђа Пашкаљ је заблагодарила на добродошлици, упознавши митрополита Порфирија са њеним досадашњим радом у институцијама Босне и Херцеговине и опредељењима и плановима дипломатске мисије у Републици Хрватској. Амбасадорка је истакла добре пријатељске и добросусједске односе између Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, наглашавајући спремност институција обје државе за јачање и унапрјеђење свеукупних односа.

Сусрет је протекао у пријатељском разговору који се завршио жељом Владике да гђи Амбасадорки Господ подари снаге и добре воље у афирмацији оних вредности које карактеришу поднебље из кога долази и чије интересе заступа у своме дипломатском раду.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска