Евангеликалне заједнице у Африци и Азији расту веома брзо

У Африци и Азији евангеликалне заједнице расту веома брзо. Сходно проценама, око 50.000 људи свакога дана постану хришћани. Отуда су старешине тих заједница преко потребни. Да би се са развојем држао корак, мора се у тим земљама развоја обучити око двамилиона пастора. Ово је саопштено на ”Global Proclamation Congress for Pastoral Trainers“ у тајландском Бангкоку.

У њему су се сабрали до 22. јуна око 3.000 старешина заједница и мисијских центара из 112 земаља на консултације о изазовимахитрог прилива раста верника. Организатори су  ”Покрет за евенгелизацију у свету” из Лозане, ”Светска евангеличка алијанса” и ”Теолошки семинар” из Даласа (америчка држава Тексас). Присутни су директори црквених заједница из Кине, Мијанмара (некадашње Бурме), Непала, Индије, Етиопије, Уганде и Кеније.

Генерални секретар Алијансе бискуп Ефрем М. Тендеро из Маниле/Филипина, позвао је све учеснике да се ”здравим учењем супротставе болесном свету који срља у пропаст”. Водитељ кенијске заједнице ”Nairobi Chapel“ Оскар Мурију каже да се хришћани морају свакога пута питати: ”Је ли то за што ти као хришћанин живиш и да ли је то вредно онога за шта је Христос страдао?”

Протођакон ЗА