Кардинал Шенборн богослужењем испратио 3000 младих за Краков

4000 младих окупило се у уторак  увече 19. јула у катедрали Св. Стефана у Бечу у којој је бечки кардинал Кристоф Шенбурн одслужио испраћајно богослужење у присуству 3000 младих римокатолика из Аустрије који ће од 25. до 31. јула учествовати у Светском дану младих. Очекује се да и папа Фрања допутује у Краков.

У својој проповеди кардинал је подсетио да је „Христос основао нову породицу, Цркву, у којој су сви браћа и сестре“. У осврту на јеванђељско начало (Матеј 12,46-50) које говори о рођацима Христовим, кардинал је додао: „Без породице нико не може постојати; сви имамо родитеље, браћу и сестре, рођаке“. Црква је „велика мајка, она је наш дом“. Кардинал је пожелео младим поклоницима у Кракову „да доживе благодат и милосрђе“.

Већина младих – њих 400 - путоваће у Пољску молитвеном возом тзв“ Pray-train“ који је изнајмила Надбискупија бечка. У возу ће се налази један вагон преуређен за капелу. У њиховој пратњи се налази и бискуп задужен за рад са младима. Иначе, веома велики број младих одлучио је да из Беча крене пешке, на пут од 350 км који ће они превалити за 14 дана, по 25 километра дневно, до Брна у Чешкој. Одатле ће та иста група путовати возом до пољске границе и даље  за Краков.

Извор: Катпрес