Слава Савеза кола српских сестара у Аустралији

Слава Савеза кола српских сестара у Аустралији
Слава Савеза кола српских сестара у Аустралији
Слава Савеза кола српских сестара у Аустралији
Слава Савеза кола српских сестара у Аустралији

Савез кола српских сестара Митрополије аустралијско-новозеландске прославио је своју славу - Успење Пресвете Богородице у храму Светог великомученика Георгија у Кабрамати и са гостима и пријатељима узнео молитве својој небеској заштитници. Свету Литургију у недељу, 28. августа 2016. године, служили су протојереји-ставрофори Ненад Ђурашиновић и Никола Билић, кабраматски протонамесник Немања Мрђеновић и протођакон Петар Мракић, а певницу је предводио старешина храма крстоносни протојереј Ђуро Ђурђевић.

Храм је дословно био претесан да прими све сабране вернике, о чему најилустративније говори чињеница да је преко две стотине њих приступило светој тајни причешћа. На концу Литургије освештано је славско знамење а затим се сабрање преселило у парохијску салу.

Чланице кабраматског Кола српских сестара појачане својим сестрама из савеза припремиле су богат славски ручак за своје госте. Након ручка бираним речима скупу се обратила председница Савеза гђа. Милица Козлина која је од срца захвалила сестри Роси Шпирић, председници Кола у Кабрамати и подпредседници Савеза, као и свим сестрама, свештенству и народу на срдачном одзиву, свечаној прослави и узвишеној и достојанственој атмосфери.

Сестра Милица надовезала се и на речи проте Ђуре о доласку новог Епископа и важности узајамне љубави, а уједно и речима захвалности и оданости свим досадашњим Владикама који су служили у Аустралији. У том смислу госпођа Козлина позвала је све госте да се поново окупимо на дан Светог Иринеја Лионског, у понедељак 5. септембра, најпре у Лазарици за свету архијерејску Литургију у 10 часова а затим и навече у 19 часова на свечану опроштајну вечеру са владиком Иринејем у сали "Le Montage". Сви детаљи око свечане вечере као и резервације места могу се добити електронском поштом на secretary@soc.org.au или телефоном, позивом на број: 0432 150 431.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска