Прославa Светог Саве у Берну

Прославa Светог Саве у Берну
Прославa Светог Саве у Берну
Прославa Светог Саве у Берну
Прославa Светог Саве у Берну

Дана 22. јануара 2017. године у част Светог Саве оджана је прослава у храму у Белпу поред Берна. Великог српског светитеља, Светог Саву, прославили су заједно верницима и ученици Српске школе из Берна, Цухвила, Лангентала, Била, Интерлакена, Оенсингена и Фрибурга. Богат културно-уметничким програм посвећен утемељивачу Српске Цркве припремиле су вероучитељица др Ађена Марковић, и учитељице Јелена Митровић, Наташа Милићевић и Бојана Голубовић.

Први део програма под вођством протинице и вероучитељице Ађене чиниле су песме посвећене Светом Сави. Други део чиниле су рецитације и позоришне сцене из живота Светог Саве. Протојереј Станко Марковић захвалио је деци, учитељицама и вероучитељици на богато припремљеном програму и честитао верницима Савиндан и изнео беседу о значају и величини празника Светог Саве за српски народ и потребу доласка деце на прославу Светог Саве у цркву.

Светосавској приредби присуствовао је г. Александар Ђурђић, конзул Републике Србије у Берну, као и многобројни верници. Кумови славе Илија, Сузана и Перо Симеоновић из Хереншвандена, припремили су пакетиће за сву децу и богато послужење за све присутне. Част кумства за наредну годину припала је Пери Симеоновићу.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска