Прва духовна трибина у Браунау на Ину

Прва духовна трибина у Браунау на Ину
Прва духовна трибина у Браунау на Ину
Прва духовна трибина у Браунау на Ину
Прва духовна трибина у Браунау на Ину

У суботу, 19. марта 2017. године, одржано је прво духовно вече у најмлађој парохији Епархије аустријско-швајцарске - у граду Браунау. После вечерњег богослужења у сали је одржано предавање на тему Љубав као кључ за све проблеме. Вече је благословио надлежни парох мр Далибор Брнзеј, а затим је са др Биљаном Бадњаревић, доктором за дечју психосоматику у болници AMEOS из Синбаха на Ину, разговарао на тему љубави, духовне, интелектуалне, љубави између родитеља и деце и неопходности да се за дете увек има времена, увек дају одговори на питања, да се гаји узајамно поверење и отвореност.

Др Бадњаревић је рођена 1961. године у Ријеци., Медицински факултет завршила је у Београду. Стицајем животних околности међу расејаним Србима на свих пeт континената, у болници АМЕОС у Синбаху ради управо са децом из области психосоматике. Овом приликом др Бадњаревић је из своје праксе давала савете присутним парохијанима. Др Бадњаревић је, између осталог, казала да родитељ са дететом треба да буде пријатељ, али да се мора бити и родитељ који има чврсте ставове у родитељству. За љубав увек треба имати места и никада је не одбацити чак ни у оним тешким ситуацијама када нам се учини да не можемо више, јер је дете кренуло лошим путем. 

Писац ових редова је речима из Светога Писма, догађајима забележеним, поукама у Писму, пренео својим верницима оно како нас и Црква наша учи - да пусте децу своју да долазе ка Господу, да им не бране, јер, таквима је Царство небеско.

парох Далибор Брнзеј