Храмовна слава у Марибору

Храмовна слава у Марибору
Храмовна слава у Марибору
Храмовна слава у Марибору
Храмовна слава у Марибору

Мариборска православна заједница прославила је своје заштитнике Свету браћу Ћирила и Методија светом Литургијском коју је 24. маја 2017. године служио отац Радован Димитрић из Копривнице, уз саслужење мариборских пароха Саве и Милана.

У суботу, 27. маја 2017. године, одржана је централна прослава. Свету Литургију су служили прота Милад Дудуковић, архијерејски намесник љубљански, прота Перан Бошковић из Љубљане, отац Бранислав Тодорић из Крања, домаћин - отац Саво Косојевић, као и ђакон Угљеша Пилингер из Вараждина. За певницом су појали мариборски појци и отац Милан Јовановић, парох мариборски.

Стотињак верника узело је учешћа у овом литургијском сабрању, од чега се већи број и причестио. Након трикратног опхода, прота Милан Дудуковић је верујући народ поучио о светлом примеру свете браће.

Породица Калезић из Марибора приредила је свечани ручак којем су присуствовали и мариборски надбискуп Алојз Цвикл и г. Андреј Фиштравец, градоначелник Марибора. У току свечаног ручка, отац Милан Јовановић је поздравио присутне госте и том приликом полазницима школе веронауке и српског језика у Марибору уручио похвалнице. Ове године школу је похађало 20 малишана. На крају се представила и певачка секција СКД Свети Никола из Марибора.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска