Градска слава у Нишу

Градска слава у Нишу
Градска слава у Нишу
Градска слава у Нишу
Градска слава у Нишу

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије, администратор Епархије нишке, служио је 2. јуна 2017. године, у навечерје славе Града Ниша, празнично вечерње у храму - празника Светих цара Константина и царице Јелене у Нишу. 

Након богослужења приређена је литија дуж оближњих градских улица, после чега је у порти храма одржана традиционална свечаност предаје лабарума градоначелнику Ниша. У наставку вечери приређен је концерт учесника Међународног фестивала духовне хорске музике Музички едикт.

Наступили су Црквени дечји и омладински хора Бранко из Ниша, КУД Јевница из Словеније, вокални ансамбл Поларис из Бирмингема у Великој Британији и хор Московског државног конзерваторијума са маестром Калињином. Свечаности су, поред епископа Теодосија, присуствовали и генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Копнене војске Србије, градоначелник Ниша г. Дарко Булатовић и многе друге личности из јавног и културног живота града. 

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Теодосије, администратор Епархије нишке, служио је 3. јуна 2017.године, на дан Светих равноапостолних цара Константина и царице Јелене, свету архијерејску литургију у храму њима посвећеном у Нишу. Саслуживало је свештенство и монаштво Епархије нишке, представници свих градских цркава и неколико манастира. Присуствовали су верници парохија овог храма и читавог града, као и градски званичници. На светој Литургији је рукоположен у чин презвитера ђакон Марко Кнежевић, службеник Епархије нишке и сабрат овога храма. На крају службе, ломљењем славског колача обележена је слава храма и слава Града Ниша. У продужетку приређена је трпеза љубави.

Извор: Епархија нишка