Ансамбл Лазарикон наступио у Лазарици у Сиднеју

Ансамбл Лазарикон наступио у Лазарици у Сиднеју
Ансамбл Лазарикон наступио у Лазарици у Сиднеју
Ансамбл Лазарикон наступио у Лазарици у Сиднеју
Ансамбл Лазарикон наступио у Лазарици у Сиднеју

Богатсвом жанрова, гласовима и музиком од које застаје дах, вокално-инструментални ансамбл Лазарикон представио се и ове јесени сиднејској публици на два узастопна концерта одржана истог дана у недељу, 28 маја 2017. године у сали цркве Светог кнеза Лазара.

Са изванредним вишегласним обрадама традиционалних записа, и уз неколико соло наступа низале су познате и драге мелодије све до последњих, изведених на бис. Време је пролетело, а свим љубитељима ове врсте музике и онима који су први пут присуствовали овом раскошном концерту ансамбла остаје да се надају да следећи наступ Лазарикона није далеко.

Основан 2014. године са циљем да негује и публици у Аустралији представља изворну српску и музику Балкана, обогаћен са два нова члана – Ненадом Теофиловићем – бубњеви и Светланом Коцић – виолина, Лазарикон осваја нове просторе у музичком сазвежђу са својим несвакидашњим разноврсним репертоаром, богатством гласова и виртуозношћу инструменталиста.

Ансамбл чине: Гласови - Драгана Милановић, Душица Давидовић, Светлана Коцић, Анђа Ћурчић, Аленка Огњеновић и Чарна Киса, инструменталисти - Маја Глигорић, флаута, Александар Динић, хармоника, Марин Митровић, гитара, Драган Давидовић, клавијатуре, Божа Канић, удараљке, Дарио Моцоња, бас гитара, и Ненад Теофиловић, бубњеви.

Вокално инструментални ансамбл Лазарикон основан је под окриљем сиднејске Лазарице која је прва међу покровитељима, где чланови ансамбла одржавају редовне пробе и где је уприличен и овај мајски концерт.

Интересовање публике за наступ Лазарикона било је огромно па су зато уместо једног одржана два концерта у истом дану, оба уз приуство великог броја посетилаца. Иако релативно мала, сала Лазарице за ову прилику била је опремљена најквалитетнијим озвучењем и осветљењем који су допринели да концерт буде изузетан, незаборавни доживљај за све који су присуствовали. Остаје нада да ће Лазарикон ускоро наступити у сали довољно великој да прими све оне који желе да уживају у овој врсти музике са извођачима оваквог домета.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска