Летња школа веронауке

Летња школа веронауке
Летња школа веронауке
Летња школа веронауке
Летња школа веронауке

У петак, 9. јуна 2017. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Врчину одржано је духовно вече и представљање књиге „Летња школа веронауке“, аутора Ивана Д. Косте, у издању Српске Православне Цркве - Eпархије браничевске. Књигу је издала Српска православна општина Јасенак у Смедереву на челу са председником ЦО јерејом Ненадом Пуцаром, старешином храма јерејом Војиславом Лукићем и управником школе протонамесником Мирославом Дишићем уз благослов Епископа браничевског Господина Игњатија.

У препуном храму добрих људи и поштовалаца лика и дела аутора књиге своја богата искуства и виђења саме књиге са публиком поделили су протојереј-ставрофор проф. др Драгомир Сандо, професор Богословског факултета у Београду и председник Одбора за верску наставу, као и игуман манастира Осовице Теофил Димитрић, уз несебичну подршку свештенства храма Светих апостола Петра и Павла.

Испред градске општине Гроцка промоцији књиге присуствовали су чланови већа Живадин Митрић, Зоран Марков и Петар Теофиловић и одборница у Скупштини општини Гроцка Живадинка Петровић.

Музички интермецо између вечерашњих дивних беседа својом песмом су украсиле су ученице Основне музичке школе српског традиционалног певања Љубица Јовановић, Ања Вукотић и Ива Милићевић, које музичкој интерпретацији подучава проф. Сузана Арсић. Кроз акустични простор храма одјекивале су нумере: „Расти, расти мој зелени боре“, „Чије је оно девојче“ и „Везак је везла Дјева Марија“.

Дела аутора Ивана Косте представљају један студиозан, заправо исцрпан истраживачки рад и оптимизам да ће се веронаука још више проширити у образовно-васпитним установама, са посебним акцентом на ваннаставним активностима. Верујемо да ћете у својим подухватима успети.

Присутни су имали прилику да добију књигу са посветом аутора Ивана Косте, и овом приликом сакупљан је прилог за помоћ девојчици Јовани Кнежевић из Врчина за одлазак у Русију на лечење.

Извор: grocka.rs