Састанак Епископа врањског Пахомија са директорима школа на територији Епархије врањске

У организацији Канцеларије за веронауку при Епархији врањској у четвртак, 8. јуна 2017. године, организован је радни ручак и састанак Његовог Преосвештенства Епископа врањског г. Пахомија са директорима основних и средњих школа на територији Епархије врањске. Ручак су припремили и организовали вероучитељи Православне епархије врањске. Дневни ред састанка је био следећи:

  • Поздравна реч Епископа;
  • Захвалност Епископа за пружену помоћ вероучитељима у школској 2016/2017. години;
  • План уписа у наредну школску 2017/2018. годину;
  • Проблеми са којима се Директори срећу (неодржани и неуписани часови, комуникација са децом и наставним особљем, неукључивање у школске активности и др.);
  • Предлози и сугестије за побољшање квалитета верске наставе;
  • Разно.

Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије се посебно осврнуо на веронауку као један од основа православног васпитања и тиме показао њен данашњи значај. Преодложио је да један од чланова комисије за упис у следећу школску годину буде и веоручитељ како би се на прави начин презентовао њен свеопшти значај.

Такође је и нагласио потребну сарадњу вероучитеља са колегама из грађанског васпитања, из разлога што није добро делити децу и правити групе од малена, јер смо сви ми чланови Једне Христове Цркве. Осврнувши се на дело и рад Заштитника школа, на српског просветитеља Светог Саву, пожелео је да га сви узмемо за узора, јер ће једино тако наш рад бити на корист и добро свих нас.

Извор: Епархија врањска