Храмовна слава у Минхену

Храмовна слава  у Минхену
Храмовна слава  у Минхену
Храмовна слава  у Минхену
Храмовна слава  у Минхену

У недељу прву по Духовима - Недељу свих светих, Црквена општина Минхен прославила је своју храмовну славу - Светог мученика и краља Јована Владимира.

Евхаристијско сабрање предводио је Његово Преосвештенство Епископ франкфуртски и све Немачке и изабрани бихаћко-петровачки г. Сергије уз саслужење протопрезвитера-ставрофора Милорада Јовановића из Нирнберга и Милорада Јовановића из Минхена, протопрезвитера Предраг Гајића и Зорана Андрића из Минхена, презвитера Илије Ромића из Минхена, јерођакона Стефана Југовића, ђакона Милутина Марића и Оливера Груловића.

Након прочитаног еванђелског зачала Владика Сергије се обратио мноштву верног народа и нагласио заначај истинског Мира Господњег, који је једино могућ на првом мјесту са Богом, па онда са људима. -Мир Христов да имамо, уклањајући непрестано нашу фантазију и гордост из срдаца наших, истако је владика Сергије.

Пред крај свете Литургије обављен је опход око храма, освећена су славска обележја и изабрани нови кумови након чега је уследио славски ручак за све присутне.

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке