Посета представника Команде за обуку Војске Републике Србије

У уторак, 7. новембра 2017. године, у поподневним часовима Саборни храм Пресвете Тројице у Нишу посетила је група официра, подофицира и цивилних лица припадника Команде за обуку Војске Републике Србије на челу са бригадним генералом Јелисијем Радовићем и у пратњи војног свештеника капетана Стевана Стевановића.

У склопу програма обиласка културно-историјских и верских знаменитости припадници Команде за обуку посетили су овом приликом и манастире Покрова Пресвете Богородице и Светог Романа у Ђунису, као и Саборни храм у Нишу, где их је дочекао Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније.

Владика Арсеније је поздравио госте и упутивши их у историју и значај како саме Саборне цркве, тако и на дугу и наизменичним периодима ратних и мирнодобских дешавања испреплетану историју Епархије нишке и нишког региона, пожелео им добродошлицу и позвао и на будућу добру сарадњу. Том приликом генерал Радовић је, у име Команде за обуку, уручио Његовом Преосвештенству Захвалницу Војске Републике Србије за показану несебичну љубав према припадницима Војске Србије и бригу Свете Српске Православне Цркве према својој духовној деци.

Извор: Епархија нишка