Распоред богослужења у крагујевачким храмовима

На Божић празнична Литургија у Саборној цркви, којом ће началствовати Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован, почиње у 9 часова.

У петак, 5. јануара 2018. године, на Туциндан, Царски часови ће се служити у Саборној цркви, Старој цркви, цркви Светог Димитрија у Вашаришту, цркви Светог Саве на Аеродрому, цркви Светог великомученика Лазара у Белошевцу и цркви Свете Петке у Виноградима са почетком у 7,30 минута. У цркви Светог Пантелејмона у Станову Царски часови на Туциндан служиће се у 8 часова. На Бадњи дан Литургија почиње у свим храмовима у 7,30 часова. Од 8 часова света Литургија почиње 6. јануара у цркви Свете Тројеручице у Малим Пчелицама и цркви Светог Јоаникија у Бресници, док ће у Старој цркви Силаска Светог Духа на Апостоле и цркви Светог великомученика Георгија у Шумарицама света Литургија на Бадњи дан почети у 9 часова.

Празнично бденије и у наставку ложење бадњака у Саборној цркви почиње у 17 часова, након што ће у 16 часова бити унет бадњак у Владичански двор. И у свим осталим црквама ова служба почиње у 17 сати, изузев у манастиру Дивостину где ће почети у 18 часова.

На Божић празнична Литургија у Саборној цркви, којом ће началствовати Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован, почиње у 9 часова, као и у цркви Светог великомученика Лазара Косовског у Белошевцу и манастиру Благовести у Дивостину. У цркви Светог Димитрија у Вашаришту Литургија ће се служити од 7 часова, док је у храму Светог Саве на Аеродрому у 7,30 часова. У Старој цркви Божићна Литургија биће служена у 8 часова, као и у цркви Светог Јоаникија у Бресници, цркви Светог Пантелејмона у Станову, цркви Свете Тројеручице у Малим Пчелицама и цркви Свете Петке у Виноградима. 

Другог дана Божића, на Сабор Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће у цркви Светог Пантелејмона у Станову од 9 часова. И у свим осталим храмовима света Литургија почиње у часова. То исто важи и за Литургију на празник Светог Стефана Првомученика, 9. јануара 2018. године, с тим што се овог дана Литургија служи и у шумаричком храму Светог великомученика Георгија. У цркви Светог Пантелејмона тог дана Литургија почиње у 7,30 часова, док у цркви Свете Тројеручице у Малим Пчелицама почиње у 8 часова.

Извор: Епархија шумадијска