Дечја светосавска приредба у Подгорици

Дечја светосавска приредба у Подгорици
Дечја светосавска приредба у Подгорици
Дечја светосавска приредба у Подгорици
Дечја светосавска приредба у Подгорици

На празник Светог Саве, утемељивача српских школа и заштитника оних који у њима уче, полазници свих школа веронауке у Подгорици одржали су велику приредбу.  У програму су учествовали су:

ђаци школе веронауке при цркви Светог Ђорђа под Горицом - вероучитељи Снежана Поповић и Надица Радовић, школе веронауке при момишићкој светињи - храму светог Ђорђа и Светих момишићких новомученика на Малом брду - вероучитељи Зорка Пејовић и Марија Јовићевић, школе веронауке при цркви Светих мученика Макавеја у Толошима - вероучитељ Стојанка Радуловић,  школе веронауке на Старом аеродрому -  вероучитељ Душанка Станишић,  дечји црквени хор „Златица“ из Дољана, диригент Биљана Тапушковић, школе вјеронауке при светом храму Васкрсења Господњег – вјероучитељи Ана Ненадић и Павле Божовић.

Током приредбе ученици су се публици представили са низом рецитација и игроказа, а за ову прилику сви ученици сачињавали су један велики светосавски хор са којим су вредно радили њихови вероучитељи претходних месеци. -Ученици, наставници и родитељи Подгорице једногласни су у жељи и намјери да православна вјеронаука поново буде дио редовног школског програма, истакли су водитељи програма Милена Савић и Милош Смоловић. Они су истакли да се „у нашим школама Свети Сава се вјековима славио као школска слава“. И са ове позорнице упућен је апел надлежнима да се веронаука што пре нађе међу школским предметима.

Извор: Митрополија црногорско-приморска