Прослава Светог Саве у Салцбургу

Прослава Светог Саве у Салцбургу
Прослава Светог Саве у Салцбургу
Прослава Светог Саве у Салцбургу
Прослава Светог Саве у Салцбургу

Празничним вечерњем у храму Покрова Пресвете Богородице започела је прослава Светог Саве у парохији салцбуршкој. Након отпуста, старешина храма јереј Јован Говедарица говорио је о значају личности светог Саве у нашој црквеној и просветној историји. Свечаност је настављена сутрадан светом Литургијом којом је началствовао отац Јован уз саслужење протојереја Србољуба Ђокића и јереја Зорана Врбашког.

Свечана академија одржана је у оближњој сали Сант Мартин, као и претходне године. Након ломљења славског колача, присутнима се прво обратила гђа Светлана Станковић, конзул Републике Србије у Аустрији са седиштем у Салцбургу, а након ње празничну беседу је одржао свештеник Јован Говедарица. У наставку програма, наступили су најмлађи са светосавским рецитацијама, а ове године по први пут су у програму узели учешћа сви српски клубови у Салцбургу, што је као резултат имало учешће великог броја деце.

Након рецитала уследио је уметнички програм, после кога су у име Црквене општине свештеници Јован и Зоран захвалили овогодишњим кумовима славе Младену и Душици Продановић, свима који су учествовали и онима који су прилозима и радом омогућили да прослава успешно буде организована.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска