Активности Верског добротворног старатељства

Активности Верског добротворног старатељства
Активности Верског добротворног старатељства
Активности Верског добротворног старатељства
Активности Верског добротворног старатељства

У четврту недељу Великог часног поста, 18. марта 2018. године, волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства са ђаконом Браниславом Јоцићем, замеником секретара ВДС-а, посетили су Установу за децу и младе „Сремчица“. Сабрали су се у седишту ВДС-а у Француској 31 дошавши из својих храмова после свете Литургије да заједно посете младе који бораве у овом Дому, друже се са њима и поделе воће, „Православље“, „Мисионар“, „Светосавско звонце“ и школски прибор.

Дана 12. марта 2018. године у посети Црквеној кухињи Верског добротворног старатељства били су ученици I-9 Земунске гимназије. Заједно са својим вероучитељем ђаконом Дарком Радовановићем, коме је ово девето одељење које доводи на испомоћ у Црквену кухињу, они су се тог јутра упутили из Земуна да би били на корист суграђанима којима је помоћ потребна. Долазак у кухињу реализује се у оквиру блок наставе, коју ученици планирају унапред, како би читав један дан били слободни и активно учествовали у послужењу.

У пету недељу Великог Часног поста, 25. марта 2018. године, волонтери Милосрдне секције Верског добротворног старатељства после свете Литургије посетили су Специјалну болницу за рахабилитацију и ортопедску протетику познатију као „Рудо“.

На Младенце, 22. марта 2018. године, волонтери и запослени у Верском добротворном старатељству упутили су се у посету Дому за одрасла инвалидна лица у Земуну. Успут су им се придружили и ђаци Земунске гимназије, тачније одељење I-11, заједно са својим вероучитељом ђаконом Дарком Радовановићем. Гости су својим домаћинима понели и дарове, свеже воће, часописе Српске Православне Цркве и књиге. Међутим, највећи поклон, испоставиће се при растанку и за домаћине и за госте, било је само дружење.

Извор: ВДС