Цвети у Нијагари

Цвети у Нијагари
Цвети у Нијагари
Цвети у Нијагари
Цвети у Нијагари

Успомену на Улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим парохијани храма Светог великомученика Георгија у Нијагара Фалсу прославили су свечано и радосно светом Литургијом.

Храм је био испуњен верним народом, а деца су на њима својствен начин улепшала и нагласила значај овог празника. Светом Причешћу приступио је велики број верника деце и одраслих. Увече истог дана заједница у Нијагара Фалсу имала је част да буде домаћин великопосног вечерњег богослужења и угости свештенике и парохијане из оближњих парохија.

Вечерњом службом началствовао је крстоносни протојереј Драгомир Нинковић, уз саслужење крстоносног протојереја Корнела (Румунска Православна Црква), протојереја Ђуре Самца, протојереја др Горана Гојковића, јереја Ђурађа Којића. За певницом су појали протојереји ставрофори Лазар Вукојев и Војо Павловић, протојереј Дејан Обрадовић и јереј Милорад Делић.

Богослужење је појањем улепшао хор Свети Роман Мелод из Кичинера. Протојереј др Горан Гојковић поучио је присутни народ о значају празника.

Извор: Епархија канадска