Дечје ходочашће

Дечје ходочашће
Дечје ходочашће
Дечје ходочашће
Дечје ходочашће

О Светом Артемону Лаодикијском, 13/26. априла 2018. године, организовано је традиционално ходочашће ученика четвртог разреда Основне школе Љуба Ненадовић у Жаркову неким од највећих светиња Београда. Том приликом позиву на поклоњење највећим светињама свог града одазвало се чак 115 четвртака, који су имали прилику да посете Саборну цркву и Музеј Српске Православне Цркве.

Као и свих претходних шеснаест година, и овом приликом је ходочашће је организовано благодарећи предусретљивости и љубави управе и наставника поменуте школе, Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, управе Музеја Српске Православне Цркве и старешине Саборне цркве у Београду.

Као и свих ранијих година, ходочашће је организовао вероучитељ ове дечице ђакон Хаџи Ненад М. Јовановић коме су се придружили и њихови учитељи Милан Вуловић, Марија Пешић, Гордана Стаматовић, Мирјана Крстић и Снежана Ђорђевић.

Ученике је кроз поставку Музеја Српске Православне Цркве зналачки провело особље музеја, упознајући их са бесцен-благом и богатом духовном и националном заоставштином, која је сабрана под сводовима ове значајне црквене и културне институције, док их је са историјатом и светињама Саборне цркве упознао њихов вероучитељ, ђакон Хаџи Ненад.