Под липама манастира Тресије

Под липама манастира Тресије
Под липама манастира Тресије
Под липама манастира Тресије
Под липама манастира Тресије

У суботу 7. јула 2018. године, када Црква прославља Рођење Светог Јована Крститеља - Ивањдан, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Тресије на Космају. Саслуживали су архијерејски намесник космајски протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, парох неменикућски протонамесник Горан Лукић, јеромонах Дионисије - старешина манастира Свете Петке у Сибници, као и ђакони Милош Павић и Филип Јовановић.

Након Литургије одржан је програм где се присутнима поздравном речи обратио председник ГО Сопот g. Живорад Милосављевић, а у програму су учешћа узели: драмска уметница и професор на Академији лепих уметности Биљана Ђуровић као и вокални солиста Марија Вучковић с пратњом. Присутнима су се представиле издавачке делатности Библиотеке Града Београда и издања општина Младеновац и Сопот, као и Центар за културу Сопот: Ликовна колонија Тресије - Неменикуће 2018.

Ова манифестација у манастиру Тресије завршава се програмом који ће се, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована, одржати у порти цркве неменикућске 12. јула 2018. године, на Петровдан, а која носи назив Дани Милована Видаковића.

Извор: Епархија шумадијска