У Бозеу почео рад 26. симпозијума о православној духовности

У манастиру Преображења Господњег у Бозеу, у Италији, 5. септембра 2019.г. отворен је Међународни симпозијум о православној духовности посвећен теми „Разликовање духова и хришћански живот“. У симпозијуму учествује високи представници помесних православних Цркава, Римокатоличке Цркве, Англиканске Цркве и протестантских заједница, познати богослови и црквени историчари.

У раду симпосиона учествују у име Српске Цркве Епископи западноамерички Максим и далматински Никодим. Епископ Никодим је прочитао поздравну реч учесницима симпосиона Предстојатеља Српске Цркве Његове Светости Патријарха Иринеја док је Епископ западноамерички Максим одржао запажено предавање на тему "Расуђивање у време кризе, критеријуми Светог Максима Исповедника", које је једним делом објављено у чувеном римском листу Осерваторе Романо.

Руска Православна Црква је упутила је делегацију на чијем челу је епископ североморски и умбски Митрофан, а са својим рефератом учествовао је и епископ сакраментски Иринеј (Руска Загранична Црква). Са своје стране митрополит волоколамски Иларион је упутио поруку организаторима и учесницима овог скупа.

Извор: Московска Патријаршија (с руског Инфо служба)