Храмовна слава у Приликама

Храмовна слава у Приликама
Храмовна слава у Приликама
Храмовна слава у Приликама
Храмовна слава у Приликама

На дан када Црква слави Чудо Светог архангела Михаила у Хони свештенство и монаштво из више намесништва се окупило да са верницима и парохом приличке парохије прославе храмовну славу. Светом Литургијом началствовао је јереј Владе Капларевић, старешина цркве у Атеници. Саслуживали су протојереј-ставрофор Славиша Стјепановић, парох ивањички, јеромонах Орсисије (Ивановић) из манастира Тројице, протојереји Драган Стевић, старешина ариљске цркве, и Небојша Дабић, парох чачански, јереји Зоран Стевлић, Аранђел Петровић, парох радаљевски, Душан Тодорић и Јован Кушић.

Да би Литургија била свечанија својим гласом допринели су и протојереј Синиша Раденковић, старешина ивањичке цркве, јереј Бојан Милошевић, парох ариљски, јереј Милун Стефановић, парох вички, протојереј Милинко Тимотијевић, парох ивањички, јереј Љубодраг Стојковић, парох брезовачки, као и игуманија Евгенија из Манастира Клисуре.

Храм је био испуњен верним народом који су са радошћу у великом броју приступили светој Чаши. После ломљења славског колача јереј Владе Капларевић се бираним речима и очинским словом обратио верујућем народу.

У сали Црквеног дома уготовљена је за све присутне трпеза љубави за време које се обратио парох прилички протонамесник Синиша Никитовић који се првенствено захвалио Господу Богу што је у том малом месту сабрао велики број свештеника и монаха да заједно са верујућим народом прославе храмовну славу.

Извор: Епархија жичка