Ноћ религија у Берну

Ноћ религија у Берну
Ноћ религија у Берну
Ноћ религија у Берну
Ноћ религија у Берну

У суботу, 10. новембра 2018. године, Српска Православна Црква је већ традиционално учествовала у Ноћ религија „Nacht der Religionen“ у Берну. Ова манифестација била је прилика да се представницима других религија и нација покаже лепота наше вере.

Вечерња служба, која је служена у Старокатоличком храму у Берну, окупила је православне свештенике на заједничку молитву, а кроз молитву показано је јединство наше Свете Православне Цркве. Вечерњим богослужењем начаствовао је грчки свештеник Стефанос Атансиу, уз саслуживање протојереја-ставрофора Станка Марковића (Српска Православна Црква), протојереја-ставрофора Јордана Пашева (Бугарска Православна Црква) и протојереја-ставрофора Лауренција Прекупа (Румунска Православна Црква).

Током службе теолози и појци читали су и певали на неколико језика, немачком, грчком, румунском, црквенословенском и српском. Певницу су предводили докторанд Милан Кострешевић, протиница др теологије Ађена Марковић (Српска Православна Црква), докторанд Адриан Анка (Румунска Православна Црква) и др мед. П. Баргиотас (Грчка Православна Црква).

Молитви је присуствовао велики број Швајцараца, који су показали интересовање да боље упознају Православље.

Поводом Ноћи религија, из Грчке је допутовао иконописац који је у току вечери присутне упознао са техникама и начином сликања православних икона.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска