Минск: Међународни форум о светости материнства

Шести годишњи међународни форум о светости материнства отворен је 14. новембра 2018. у Минску у циљу проучења важних питања која се односе на породицу, материнство и децу.

Скупу присуствује 500 лица из целог света. Председник Белорусије Александар Лукашенко и председник Руске Федерације Владимир Путин упутили су поздравна слова у којима се истиче да се овим величанственим чином жели помоћи лицима у невољи и неговати дијалог између политичара, јавних личности и представника државних организација о кључним питањима заштите породице. 

Програм „Светост материнства“ жели да васпостави онај потенцијал који породица има као темељна друштвена установа. У питању је и друштвена и психолошка подршка трудним женама и младим мајкама које се налазе у тешким ситуацијама, просветни рад међу омладином и друге активности, међу којима се истичу породичне вредности у јавној свести и на информативном плану.

Митрополит мински и белоруски Павле учествовао је на отварању форума, када је истакао да је абортус свесно убиство. У форуму учествују стручњаци из Белорусије, Русије, Србије, Бугарске; Пољске, Кине, Ирана, Израела и САД, и он ради у осам секција, као што су породице, сирочад, деца са посебним потребама, подршка материнству итд.

Форум организују Фондација Светог Андреја Првозваног и Фондација Браћа Карић из Србије уз подршку градских власти Минска и Министарства за рад и социјална питања Белорусије.

 

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Инфо служба СПЦ)