Православље у Бечу

Православље у Бечу
Православље у Бечу
Православље у Бечу
Православље у Бечу

Епархија аустријско-швајцарска и Саборни храм Светог Саве у Бечу имали су част и задовољство да буду део „Теолошких курсева“, који се организују под покровитељством Надбискупије бечке, a уз директну подршку Аустријског министарства за просвету, науку и истраживања.

По благослову и у име Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја, јереј Филип Милуновић, секретар Епархије и Епископа, примио је у Саборном храму 19. новембра 2018. године групу од четрдесетак заинтересованих учесника разних вероисповести и националности који похађају „Теолошке курсеве“.

Тема вечери је била „Православље у Бечу“. Свештеник Филип је групу срдачно примио у Саборном храму, где је почео први део предавања који се односио директно на духовни аспект и црквени живот свих православаца у Бечу са посебним акцентом на Српску Православну Цркву.

После првог дела предавања, уследио је пријем у свечаној Епископској сали на четвртом спрату црквеног здања у трећем бечком округу. Присутни нису крили своје одушевљење новоуређеним простором који треба да буде историјско огледало Срба у Бечу. У сали је настављено предавање са посебним освртом на историју Срба, који су се претходних векова настанили у Бечу. Учесници су имали могућност да поставе питања, а после дискусије, разговор је настављен уз послужење за све присутне.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска