Кардинал Паролин у Ираку позива на сарадњу

Приликом своје посете Ираку ватикански државни секретар Пјетро Паролин позвао је хришћане и муслимане на међусобно поштовање и сарадњу.

Порука Божића је порука свима људима добре воље, рекао је други човек Ватикана у разговору са представницима Владе у Багдаду. Кардинал се иначе задржава у овој земљи до петка 28. јануара. 

И као појединци и као заједнице, хришћани и муслимани су позвани да „уносе светло у тмине страховања, губитка смисла и одговорности и мржње“. Различитост људи представља шансу за међусобно обогаћење, истакао је Паролин у разговору са председником Владе Адил Абдул Маадом.

Папски представник је служио мисеу неколико римокатоличких цркава и у говорима је похвалио хришћане због њиховог сведочења вере, што је значајно за целокупно хришћанство. Паролин је позвао хришћане да са новом надом учине допринос друштву своје земље.  Прави трајни мир не постиже се оружјем, упозорио је кардинал у проповеди у халдејској катедрали светог Јосифа у Багдаду. Само Бог може подарити мир који у другом види брата и сестру, а не непријатеља. 

Извор: Катпрес (са немачког Инфо служба СПЦ)