Епископ Андреј се сусрео са надбискупом Удина

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј заједно са архијерејским замеником протојерејем-ставрофором Рашком Радовићем и надлежним парохом оцем Душаном посетио је 17. децембра 2018. године Његову Екселенцију Надбискупа Удина монсињора Андреа Бруна Мацоката. Током пријема, вођен је разговор о могућности уступања једног храма Српској Цркви, како би се успоставила редовна богослужења и на тај начин уредио парохијски живот за вернике из Удина.

Дан раније, 16. децембра, на празник Светог пророка Софонија, као и у недељу, 9. децембра, верници Српске Православне Цркве који живе у Фурланији, региону на северу Италије, славили су Господа евхаристијским сабрањима.

Срби који насељавају тај предео остају верни својој Светој Цркви и свом роду, а своју приврженост  традицији показују, не само молитвено, него и саборовањем, када песма и игра осликавају племенити дух нашег рода. У месту Фагања надомак Удина, 15. децембра, КУД Слога приредило је дружење, током кога је домаћинима и гостима из Аустрије свештеник ове мисионарске парохије, отац Душан Ђукановић, пренео очински благослов Његовог Преосвештенства Владике Андреја.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска