Митрополит украјински Онуфрија: Цариградска Патријаршија учествује у борби власти против УПЦ

Најболнијим тренутком борбе против Украјинске Православне Цркве у садашњем тренутку Блажењејши митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије назвао је учешће у борби сабраће у вери из Цариградске Патријаршије. Предстојатељ канонске УПЦ навео је то у свом говору на епархијском заседању свештенства Кијевске епархије, извештава Одељење за информисање и образовање УПЦ.

„Симболично је да се ове године сећамо како је пре 100 година почела репресија противсвештенства и мирјана Свете Цркве од стране атеистичке власти. Изгледа да се ове крвавегодине историје никада више неће поновити на нашој земљи, - приметио је ЊеговоБлаженство. „Међутим, непријатељ људског спасења сваки пут проналзи нове облике борбе саистинском Христовом Црквом“.

Он је нагласио: „Живимо под претњом што је украјински Парламент усвојио отворенеантихришћанске законе усмерене на уништење Украјинске Православне Цркве - Црквеукрајинског народа с хиљадугодишњом историјом.“

„Још је болније за нас, православне, што се борба против наше Цркве води уз помоћЦариградског Патријаршије - наше једноверне браће, браће по вери“, изјавио је ЊеговоБлаженство.

Извор: Московска Патријаршија (с руског Инфо служба СПЦ)