Вече духовне музике у храму Светог Димитрија

У храму Светог великомученика Димитрија на Новом Београду 29. децембра 2018. године одржано је вече духовне хорске музике. Наступали су Црквени хор Свети Димитрије и Школа црквеног појања при храму Светог Димитрија као и Женски црквени хор Свети архангел Михаило при Старом храму у Јагодини.

Концерту су присуствовали старешина храма протојереј-ставрофор Рајко Недић, парох Стефан Васиљевић, солиста хора, проф. Предраг Ђоковић, изузетни појац и професор црквеног појања, г. Миодраг Говедарица, композитор, многобројни парохијани и гости новобеоградске светиње.

Концерт је започет молитвом Оче наш у извођењу хора Свети Димитрије. Речима добродошлице присутнима се обратио диригент хора мр Дарко Јовановић, захваливши свештенству, парохијанима и свима који су допринели да се духовно вече одржи и представио музички програм.

Први су наступили чланови хора Свети Димитрије, који су извели литургијске композиције. Духовно вече су наставили полазници Школе црквеног појања предвођени г. Миланом Шишићем, који су отпевали црквене композиције на црквенословенски распев. Затим су присутни имали прилику да чују госте из Јагодине - Женски црквени хор Свети архангел Михаило под управом гђе Александре Димитријевић, који је извео руске духовне песме. За крај, хор Свети Димитрије извео је композиције са солистима г. Миланом Шишићем (Прокимен Великог Петка) и парохом храма Стефаном Васиљевићем (Дванаест разбојника) и духовно вече привео крају причасним Тјело Христово примите.

После свих извођења, присутнима се обратио старешина храма отац Рајко Недић захваливши свим учесницима и присутнима и пожелео свима срећне празнике. На крају духовне вечери сви учесници су заједно отпевали Многаја љета.

Николај Сапсај

Извор: Радио Слово љубве