Светосавско дечје летовалиште

Светосавско дечје летовалиште
Светосавско дечје летовалиште
Светосавско дечје летовалиште
Светосавско дечје летовалиште

После темељних припрема које су трајале неколико месеци, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа г. Силуана, Светосавско дечје летовалиште при манастиру Светог Саве - Нови Каленић код Канбере 21. јануара 2019. године поново је, по 35. пут је отворило своје просторије за светосавску децу Аустралије.

Главни организатор је и овај пут било Савезно Коло српских сестара на челу са председницом гђом Милицом Козлином, а за педагошко-духовне садржаје постарали су се директор кампа протопрезвитер-ставрофор Саша Радоичић и протопрезвитер Бранко Босанчић. За уметнички део програма одговоран је протопрезвитер-ставрофор Ненад Ђурашиновић. Програм отпочео је молитвено, са богослужењем у храму Светог Саве.

Овогодишњих четрдесетак учесника кампа узраста од 10 до 17 година из неколико градова Аустралије са нестрпљењем очекују разноврсне садржаје који су предвиђени детаљно планираним програмом. Верујемо и надамо се да ће камп бити за памћење те да ће се, као и до сада, учесници поново враћати и продубљивати своје знање и стечена пријатељства.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска