Светосавска свита у Аранђеловцу

Светосавска свита у Аранђеловцу
Светосавска свита у Аранђеловцу
Светосавска свита у Аранђеловцу
Светосавска свита у Аранђеловцу

Дванаест година за редом ОШ Свети Сава из Аранђеловца на посебан начин обележава своју школску славу - Светог Саву.

Сви ученици школе, заједно са учитељима и наставницима, на челу са директором г. Зораном Радовановићем и вероучитељем г. Војином Милосављевићем, припремају и у сусрет празнику Светога Саве изводе Светосавску свиту. Више од 500 ученика у јединственој литији и у костимима витезова и са упаљеним бакљама, уз појање химне Светом Сави, пролазе главном аранђеловачком улицом ка парку Буковичке бање, до отворене сцене, где је средиште интересантног догађаја.

Окупљене је пре свих поздравио директор ОШ Свети Сава, а потом се присутнима обратио и Епископ шумадијски г. Јован: -Свима нама узор и водич треба да буде Свети Сава који ће нас водити искреним и истинским путем.

Потом су на отворену сцену у парку излазили ученици који су песмом и игром дочарали значајну улогу Светога Саве за српски род. Управо та дечија лица и њихов напор да се и по хладним зимским данима потруде да на леп начин дочарају значај Светог Саве пример су да је Господ Исус Христос заиста био управу када је рекао: Ако не будете као деца, нећете ући у Царство Небеско (Мт 18, 3).

Покровитељ Светосавске свите је Општина Аранђеловац, а годинама уназад се организује уз подршку Коњичког клуба Аранђеловца и Витешког удружења Свибор.

Извор: Епархија шумадијска