Епархијске свечаности у Барселони

 Епархијске свечаности у Барселони
 Епархијске свечаности у Барселони
 Епархијске свечаности у Барселони
 Епархијске свечаности у Барселони

Поводом празновања спомена Свете Евлавије, заштитнице града Барселоне, Епископ западноевропски г. Лука и Епископ диоклијски г. Методије, овогодишњи почасни гост, предводили су тродневни програм свечаности.

Епархијске свечаности поводом празновања Свете Евлавије почеле су 8. фебруара 2019. године, после вечерње службе, годишњим предавањем у оквиру епархијске Богословске школе Светог Григорије Паламе. Предавање на тему Светописамске основаеонтолошких разматрања код савремених православних богослова одржао је архијерејски заменик за Шпанију и Португалију, отац Жоан Гарсија.

Сутрадан, 9. фебруара 2019. године, у преподневним часовима, одржан је братски састанак свештенства на коме су прочитани годишњи извештаји из сваке парохије на Иберијском полуострву.

У поподневим часовима епископ Лука се сусрео са универзитетском делегацијом из Мурсије. Разматране су могућности даље сарадње.

Празничним вечерњем началствовао је Епископ диоклијски г. Методије, који је сутрадан предстојао литургијским сабрањем. Тм приликом, у чин јерођакон рукоположен је монах Герман, Шпанац, професора историје, који служи при парохији у Ла Коруњи у провинцији Галицији на северозападу земље.

Извор: Епархија западноамеричка