Чад Хатфилд - председник Богословске Академије Светог Владимира

Одбор којим је председавао Његово Блаженство митрополит Тихон, првојерарх Православне Цркве у Америци, на свом полугодишњем састанку у петак, 17. маја 2019. године донео је одлуку да на челу ове високе богословске установе поново буде протојереј Чад Хатфилд.

Чланови Управнг одбора једногласно су именовали оца Чад на нови петогодишњи мандат. Иначе, његов тренутни мандат истиче у јуну.

„Отац Чад је изванредно радио у Академији већ дванаест година, прво као секретар, а затим као председник након што је Академија започела свој нови модел управљања 2016," рекао је ђакон Мајкл Хајат, извршни председник Управног одбора. "Поздрављамо његову визију будућности Академије и уверени  смо у његову способност да обавио успешно овај академски посао."

Протојереј др Чад Хатфилд је 2007. г. дошао у Академију Св. Владимира из Академије Св. Германа на Аљасци, где је од 2002. до 2007. служио као декан. Његово искуство у разним пастирским, наставним и административним пословима током неких 40 година свештеничке службе, сада ће бити искоришћено у служењу Академији Св. Владимира. Дипломирао је на Нашотах Хаус Академији у Нашоти у Висконсину и  Питсбуршкој богословској школи.

Извор: Basilica.ro (са енглеског Инфо служба СПЦ)