Упокојио се у Господу Драган Митић, шеф рачунског Одсека ЕУО Епархије врањске

У четвртак, дана 15. августа 2019. године, у 61. години живота, после краће и изненадне болести, упокојио се у Господу наш брат у Христу Драган Митић, шеф рачунског Одсека ЕУО Православне епархије врањске.

Драган (Стевана) Митић, рођен је у Врањској Бањи 06. јула 1958. године. Завршио је основну и средњу школу у Врању, а на Економском факултету у Приштини дипломирао је 1982. године.

У својој радној каријери обављао је послове на разним дужностимна економско-финансијске струке и то: у Памучном комбинату у Врању, фабрици обуће "Коштана" у Врању и фабрици намештаја "Симпо" у Врању.

Као успешан руководилац остварио је озбиљну међународну каријеру, па је тако више година био директор у фабрици обуће "Симод" у Италији, а неколико година био је директор ове фабрике задужен за производњу за територију југоисточне Азије.

По повратку у земљу, 1993. године, радио је као приватни предузетник а затим је био директор предузећа "Водоградња" из Врања и заступник компанија из Чешке за Србију, у Београду.

Због своје ревности, побожности и стечених хришћанских врлина, био је члан Црквеног одбора Црквене Општине Врање, члан Епархијског управног одбора и потпредседник Епархијског Савета Православне епархије врањске, и члан Патријаршијског управног одбора Српске Православне Цркве.

Од 01. новембра 2013. године до упокојења, оставивши световна занимања и дужности, успешно, ревносно и у духу побожности је обављао дужност шефа рачунског Одсека и благајника ЕУО Православне епархије врањске.

Сваки растанак и одлазак је тужан, болан и тежак, а ево одлази једна побожна и племенита душа, човек  који је био поштвован и цењен међу људима у сваком од колектива где је радио, јер је био одговоран, искрен, скроман, добродушан, праведан, поштен  и вредан, а те врлине красе хришћане, а то је био брат Драган.

Божија је воља да се земљи враћамо. Речи су сиромашне и мале да искажу бол и тугу, али за награду честити, поштени и вредни  људи памте се дуго од оних који остају.

Драган ће живети у срцима родбине, комшија, пријатеља и колега, а то је заслужио својом побожношћу, поштењем и искреношћу. Живот је само мали трен великог времена, а Божија је воља да дођемо у овај свет и из њега одемо у вечни живот. Зато одлази пред лице Господа нашега Исуса Христа, коме је служио Богом даним му талантима.

Нека благи Господ, Дародавац свих добара дарује, брату Драгану, Царство Небеско и вечни помен.

Опело Драгана Митића биће обављено у недељу 18. августа 2019. године, у 12:00 сати, у храму Преподобне Параскеве на Шапраначком гробљу у Врању.

Епархија врањска

Извор: Епархија врањска