Kонцерт у Светосавском дому у Нишу

Kонцерт у Светосавском дому у Нишу
Kонцерт у Светосавском дому у Нишу
Kонцерт у Светосавском дому у Нишу
Kонцерт у Светосавском дому у Нишу

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г Г. Арсенија, у великој сали Светосавског дома при Саборном храму у Нишу 24. октобра 2019. године одржан заједнички концерт ансамбла „Министрингс“, Конзерваторијума из Лозане у Швајцарској и Дечјег-омладинског црквеног хора „Бранко“, а све у оквиру сарадње и пројекта „Музички сусрет Швајцарске и Србије“.

„Мали уметници“ Швајцарске били су гости Епархије нишке и НЦПД „Бранко“. -Ово вече је доказ да нам је Господ подарио музику као дар, а када се споје младост и таленат, музика брише све границе, изјавио је протејереј-ставрофор Ненад Микић, захваливши гостима из Лозане на сјајном извођењу, уз наду да ће се успешна сарадња два уметничка друштва и даље наставити.

Први део музичке вечери обележио је наступ малог хора „Бранко“ под сигурном диригенстском палицом Јоване Микић. Њихово, сада већ искусно извођење духовних и световних композиција, изазвало је овације присутне публике у Светосавском дому.

Пре наступа фолклорног ансамбла са играма из Пирота у кореографији Владице Јаношевића, изненађење вечери је представљање Камерног оркестра, као новине у НЦПД „Бранко“ који је разгалио посетиоце, тактовима словенских валцера.

И на крају гости, који су својим сигурним сценском наступом уз музику, покрет, глуму и талентованим извођењем, познате "потпури", ирске, оријенталне, јеврејске и ромске музке, одушевили нишку публику, која је громогласним аплаузом поздравила младе уметнике и испратила њихов наступ. Сама завршница вечерашњег концерта, је обележена заједничким извођењем познатих изворних песама Јовано, Јованке и Македонско девјоче.

Извор: Епархија нишка