Храмовна слава у Аугсбургу

Храмовна слава у Аугсбургу
Храмовна слава у Аугсбургу
Храмовна слава у Аугсбургу
Храмовна слава у Аугсбургу

И ове године, као и сваке претходне, храмовна слава, Свети Стефан и Јелена (у монаштву Јелисавета) Штиљановић свечано је прослављена литургијским сабрањем и благодарењем, као и народним весељем. 

После читања Јеванђеља беседио је отац Бојан Симић из Минхена. Верни и благочестиви народ те богочуване парохије сабрао се у великом броју у недељу 20. октобра 2019. године како би учествовао у светој архијерејској Литургији коју је служио епископ Григорије са четири свештеника и ђаконом.

Велику радост током Литургије, као и за време литије око цркве и после тога, учинила су деца и омладина из парохије. У литији су иконе носила управо та дивна деца на чијим се лицима могла очитати радост због благословеног учешћа у богослужењу, али и током наступа који су испред цркве приредили за свог Владику и све присутне. И суседи из околних зграда посматрали су са одушевљењем традиционалну српску игру. На самом завршетку литије и после ломљења славских колача, сабраном народу се пред црквом обратио владика Григорије.

Уз наступе фолклорних друштава Дрина и Свети Сава из Аугсбурга наставио се програм, а затим се славље пренело и у црквену салу. Трпезу љубави увеличали су наступи седмогодишње Борјане Ивковић која је на виолини одсвирала песму „Тамо далеко“ и десетогодишњег Ранка Ступара који је на хармоници свирао крајишку музику. Изабрани су кумови за следећу годинуЧ: Лазар Божић, Горан Ступар и Сара Ранђеловић. 

Током ручка сакупљан је новац за лечење од ретког облика рака оболеле мале Тисе Средојев која се тренутно лечи у Аугсбургу. Присутни су, почевши од Епископа и присутних свештеника, на делу посведочили хришћанску љубав и солидарност сакупивши око 2.500 евра за лечење мале Тисе. Нека јој Бог, молитвама Cветог Стефана и свих светих, подари исцељење!

Извор: Епархија диселдорфска и немачка