Хитон Господњи од 15. децембра у храму Светог Трифуна

Честица хитона Господњег, велике светиње која обилази епархије Српске Православне Цркве, од недеље 15. децембра 2019. године биће поново у Архиепископији београдско-карловачкој.

Светиња ће боравити у храму Светог великомученика Трифуна у Малом Мокром Лугу до 29. децембра, потврдио је за Радио Слово љубве старешина цркве протојереј-ставрофор Миодраг Поповић. Света Литургија биће служена свакодневно од 8 часова, празником и недељом од 9 сати, а акатист Господу Исусу Христу сваког дана од 17 часова.

Црква Светог Трифуна у Малом Мокром Лугу налази се у улици 20. октобра број 13ц, а до ње се стиже линијом ГСП број 310 која полази из Шумица, излази се на стајалишту број 2579 Мали Мокри Луг - Црква.  3

Прота Миодраг Поповић, старешина храма Светог великомученика Трифуна, поводом доласка хитона Господњег, написао је стихове и музику за песму посвећену тој светињи. Песму су отпевали драмски уметници Слобода Мићаловић, Александар Срећковић Кубура и Ненад Маричић и уметница Лена Ковачевић, уз учешће певнице при храму Светог Трифуна и проте Миодрага Поповића. Аранжман за песму урадили су Александар и Слађана Ковачевић - AK Sound studio. Послушајте песму на интернет страници Радија Слово љубве.