Псковска епархије помаже људима у невољи

Псковски и порховски митрополит Тихон благословио је игумане и игуманије манастира Псковске епархије да  организују помоћ у куповини и испоруци хране, неопходне робе и лекова људима старијим од 65 година, као и особама оболелим од озбиљних хроничних болести који су у самоизолацији и немају никога  ко би им помогао, преноси прес служба Псковске епархије.

Спискове лица којима је потребна помоћ саставиле су социјалне службе округа. Социјални радници су упозорили све становнике да ће им манастирска лица бити послани са понудом помоћи. „Дочекали су нас врло срдачно у свакој кући“, рекао је монах светог Успенског Псковско-печерског манастира Августин (Зајарниј). - Неко је морао да помаже лековима, неко с намирницама. Они који су имали проблема са новцем, бесплатно су добијали житарице, кромпир и друге важне производе. Још једном смо подсетили да је неопходно поштовати режим самоизолације.“

Помоћ манастира у општинама и окрузима Псковске области пружа се старијим особама, без обзира на њихову вероисповест. Манастири примају молбе за куповину и испоруку хране, средстава за живот и лекова, а затим, према поруџбини, купују све што им је потребно у продавницама и апотекама и испоручују робу са чеком пензионерима. Сви учесници волонтерске помоћи добили су упутства о поштовању правила епидемиолошке безебдности и здравствене маске и рукавице.

У Псковској епархији помоћ се пружа и старијим особама при  парохијама псковских цркава.

Извор: Pravoslavie.ru (са енглеског Информативна служба СПЦ))