Освећење цркве у мјесту Топлица (Језеро)

Владика зворничко-тузлански Господин Василије освештао је 12. јуна 2011. године цркву Свете Тројице у мјесту Топлица (Језеро) код Скелана.

Његовом Преосвештенству саслуживали су архијерејски намјесник зворнички протојереј-ставрофор Видоје Лукић, јереј Драган Негић и протођакон Жарко Мијатовић.

Након освећења услиједила је свечана литија и ломљење славког колача поводом храмовне славе.

„Ова црква је благослов Божији за стрпљење и страдање вијерног народа ових простора. Она је извор воде живе из које ће тећи ријечи божанске науке, јеванђеља Христовог. Са радошћу слушајте ријеч Божију и по њој живите. По томе ће свијет познати да сте моји ученици ако будете имали љубави међу собом, ријечи су Свеблагог Господа Исуса Христа", истакао је Владика Василије и додао:"Браћо и сестре, чувајте своју вјеру као зјеницу ока. Његујте своје национално биће. Било би лицемјерно рећи да волимо туђу мајку више него своју. Зато своје волимо а туђе поштујмо. Сјетимо се свих невиних жртава кроз историјске токове на овим просторима. Сјетимо се суза мајки без обзира како се та мајка звала јер суза мајке је суза мајке која плаче за изгубљеном дјецом".

У Његове Светости Патријарха Српског Господина Иринеја и Светог Архијерејског Синода одликујем орденом светог краља Милутина, господина Јову Михајловића из Топлице, господина Радована Лазића из Топлице и господина Миленка Ковачевића из Топлице.

Извор: Епархија зворничко-тузланска