Представљен Шематизам Епархије бихаћко-петровачке

У сриједу, 18. маја 2011. године, са почетком у 19 часова у свечаној сали Дома Војске Србије у Београду одржана је прва промоција Шематизма наше Епархије. Овој промоцији присуствовао је велики број људи што је за организаторе, али и за самог Епископа Његово Преосвештенство г. Хризостома била велика сатисфакција и јавно признање за све оно што је учињено да би се дошло до ове промоције.

Промотори првог Шематизма били су високопречасни протојереји-ставрофори Предраг Пузовић и Радомир Поповић, професори Богословског факултета у Београду, мр Пилиповић Радован, библиотекар Патријаршијске библиотеке, новинар и писац Драган Дамјановић из Београда у својству водитеља промоције, те Преосвећени Владика Хризостом.

У промоцији су узели учешћа Мјешовити црквени хор ''Свети Димитрије'' из Батајнице и Свјетлана Спајић, музиколог, стручњак за изворну народну музику.

Осим великог броја заинтересованих за ову промоцију истој је присуствовао и велики број свештеника из Београда и његове околине. Посебну част овој промоцији учинили су својим присуством Њихова Преосвешетнства Епископи источноамерички г. Митрофан и рашкопризренски г. Теодосије.

Након промоције приређено је послужење за све присутне зашто су се потрудили пријатељи наше Епархије, а у организацији ученика Преосвећеног Владике Хризостома.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка