Шематизам Епархије бихаћко-петровачке представљен и у Новом Саду

Друга промоција Шематизма наше Епархије одржана је у свечаној сали Матице Српске у Новом саду, у уторак, 31. маја 2011. године са почетком у 19 часова. Као и у Београду на првој промоцији односног Шематизма у Дому војске, и овдје је у Матици српској, првој српској просвјетној и културној установи, друга промоција одржана на високом нивоу.

Матица српска широм је отворила врата нашој промоцији и уистину се показала као прави и велики домаћин. Част овој промоцији својим присуством дали су Предсједник Матице српске академик Чедомир Попов са својим замјеницима -помоћницима и остали својим сарадницима. Посебну част овој промоцији дао је проф. др. Србољуб Живановић. Свима њима Епископ и Епархијски управни одбор изражавају неизмјерну захвалност и поштовање.

На самом почетку промоције у име академика Попова, Пресједника Матице српске и свих чланова матице, Преосвећеног Владику Хризостома и све присутне на овој промоцији поздравио је први потпредсјеник Матице г. Гордић Славко. Промотори у Матици српској осим Епископа Хризостома били су г.Драган Дамјановић, писац и новинар из Беогрда, комуниколог Андреј Протић из Београда и Мр. Пилиповић Радомир, библиотекар Патријаршијске библиотеке. У промоцији су узели учешћа византијско-српски хор ''Мојсије Петровић'' и Пјевачка група ''Трепетљика''. И њима од стране оргаизатора и Преосвећеног Владике Хризостома велико хвала. Након промоције приређено је послужење за све, а зашто се побринуо г. Селаковић Милан из Новог сада, иначе Брестовчанин поријеклом.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка