Сложни у добрим делима

Владика ЈефремЊегово Преосвештенство Eпископ бањалучки Г. Јефрем протеклог викенда, 10. и 11. новембра 2007, године, освештао је темеље за два нова парохијска храма у бањалучким насељима Мотике и Пријечани.

Добродошлицу у Мотике, Епископу бањалучком Г. Јефрему, пожелио је парох мотички јереј Александар Поповић са својим парохијанима и гостима. Честитајући мештанима овај велики догађај, Епископ Г. Јефрем је посебно захвалио куму темеља Спасену Келеману, судији Основног суда у Бањој Луци, али и верујућем народу, који је, иако и сам у великим пословима око изградње властитих домова, смогао снаге да допринесе великом и богоугодном делу, изградњи храма који ће бити посвећен Светом пророку Илији. - Ово мјесто, које је некада изгледало удаљено од Бање Луке, из године у годину све више поприма изглед модерног насеља, а удаљеност од првог православног храма је више од 10 километара - рекао је Владика и додао да је иницијатива за изградњу храма стигла од самих мештана.

У недељу, 11. новембра 2007. године, освештавши темеље будућег храма Светог Василија Острошког у Пријечанима, Епископ Г. Јефрем је призвао Божији благослов на кума темеља Јову Гелића, месног пароха протојереја Милана Максимовића и све вернике, који су помогли и који ће својим прилозима допринети да се и ово значајно дело што пре заврши.

Извор: Епархија бањалучка