Смотра хорова Епархије бачке у Сомбору

На празник Светог цара Константина и царице Јелене, 3. јуна 2011. године, Црквени хор Свeтих Цара Константина и Царице Јелене из Сомбора прославио је своју крсну славу на светој Литургии којом је началствовао презвитер Бранислав Шијачић. После благосиљања славског колача и жита за нову куму славе изабрана је госпођа Вида Сотин.

У суботу, 4. јуна, у Саборној цркви у Сомбору, поводом 250 година од изградње храма Светог Великомученика Георгија, одржана је друга Смотра црквених хорова Епархије бачке.

На смотри су учествовали:

* Дечја појачка група при храму Светог Великомученика Георгија у Сомбору, коју води Влада Ђурковић,
* Византијска певница при храму Рођења Светог Јована Претече у Сомбору, коју води презвитер Срђан Нешић,
* Црквени хор Светог Јована Крститеља из Бачке Паланке, којим диригује Снежана Жујић,
* Црквени хор Светог Романа Мелода из Суботице, којим диригује Драгана Николић и
* Црквени хор Светих Цара Костантина и Царице Јелене, којим диригује Милан Радишић.

Смотра је отпочела вечерњом службом коју су здружено отпојали сви учесници смотре, преко 80 хорских певача, а настављена је наизменичним представљањем хорова. На програму су била дела српске, руске, и грчке православне музике из различитих периода историје Цркве.

На крају смотре, архијерејски намесник сомборски, презвитер Саво Николић, заблагодарио је гостима, нагласивши да овакви догађаји имају за циљ да нас утврде у вери, укрепе молитвено и да нам дају саборне снаге да увек будемо сведоци Васкрсења Христовога и апостоли његове љубави.

Извор: Епархија бачка